Muzeul satului-Dimitrie Gusti

Muzeul National al Satului din Bucuresti

Muzeul Satului este unul dintre cele mai fascinante muzee din Bucuresti. Aflat la cateva minute de mers pe jos de Hotel Pullman Bucuresti World Trade Center, Muzeul Satului este un loc minunat in care poti petrece timpul liber impreuna cu familia ta. In acest complex, aflat in Parcul Herastrau din Bucuresti, poti admira exemple superbe de arhitectura traditionala din toate zonele Romaniei.

Muzeul National al Satului – scurt istoric si prezentare

Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” a fost inaugurat 1936 in prezenta regelui Carol al II-lea, devenind rapid una dintre cele mai importante atractii turistice din Romania. Aflat intr-o zona pitoreasca de pe malul lacului Herastrau, Muzeul Satului iti ofera o imagine unica asupra vietii rurale din Romania, dar si asupra istoriei si traditiilor tarii noastre. Aici te poti plimba printre case traditionale, diverse instalatii, troite si biserici si poti admira o sumedenie de piese textile, din lemn sau ceramica. Muzeul Satului din Bucuresti se mandreste si cu o colectie de port popular unica in lume.

Program de Vizitare

Muzeul National al Satului din Bucuresti poate fi vizitat de marti pana duminica intre orele 9 si 19 si luni intre orele 9 si 17. Pretul unui bilet intreg este 10 lei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: