SF POLITIC 19-O zi de decembrie la Stockholm

Björn AndrésenFolke Bernadotte, Jenny Berthelius, Cristina a SuedieiGustaf al VI-lea Adolf, August Blanche, Greta Garbo, Ingrid Bergman, Per AhlmarkOlof PalmeKarl Hjalmar Branting, Stefan Löfven și multe alte personalități suedeze din toate timpurile se plimbă înfrigurați prin Gamla Stan. Ființe fabuloase, stranii, periculoase au ieșit de sub Cercul Polar aduse de valurile magnetice ale planetei Nibiru și amenință Suedia din toate direcțiile. NASA nu poate face nimic. NATO nu poate nici el să facă nimic. Uniunea Europeană, nici chiar ea, nu poate face nimic. Grupul personalităților suedeze e animat de tot felul de controverse, chiar și de certuri.

Nimic nu mai e cum era. Armata noastră e neputincioasă. Uniunea Europeană nu are dreptate când spune că nu poate face nimic. Noi trebuie să luăm poziție la ONU. Poate că Japonia ar putea să ne trimită pe cei șapte samurai care sunt antrenați și inițiați în lupta cu Forțe Întunericului din interiorul Pământului. Trebuia să ne pregătim pentru o asemenea invazie încă din 1657. Dar de ce să nu o fi făcut încă de pe vremea Imperiului Roman!? Degeaba ne certăm, orele trec cu repeziciune. M-a sunat un academician de la Paris, mi-a zis, dragă Ingrid Bergman, numai românii vă pot ajuta. Eu l-am căutat la telefon pe Liviu Ciulei dar operatoarea mi-a spus că nu mai poate fi contactat.

Atunci l-am căutat la telefon pe Constantin Brâncuși pe care l-am cunoscut la Paris dar operatoarea mi-a spusa că nu mai poate fi contactat. Atunci l-am căutat pe Emil Cioran pe care l-am cunoscut tot la Paris dar operatoarea mi-a spus că nu mai poate fi contactat. Și de ce i-ai căutat pe acești români remarcabili, dragă Ingrid Bergman? Pentru că românii știu să se lupte cu strigoii, cu moroii și cu ielele. Păi asta știm de la Mircea Eliade! Dar, dar când l-am căutat pe Mircea Eliade la telefon, Mircea Eliade pe care l-am cunoscut la New York, operatoarea mi-a spus că nu mai poate fi contactat. Știți ceva, strigă Greta Garbo, un pic geloasă pe Ingrid Bergman, nici nu cred că românii ne vor lua în seamă.

De ce, dragă Greta Garbo, să nu fim luați în seamă de români? Care ar fi pricina? Păi, pricina ar fi că nici nu merităm să fim luați în seamă de români! Le-am dat noi vreun Premiu Nobel, așa direct, pe merit? Nu le-am dat. Nicolae Paulescu, Lucian Blaga, Ștefan Procopiu și mulți alții au ratat Premiul Nobel pentru că noi am plecat urechea la tot felul de sfaturi răuvoitoare, pentru că am căzut pradă unor intrigi otrăvite și otrăvitoare, pentru că am fost aroganți și neatenți la realitățile istorice din Europa de Est!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: