Turism -Pompei, orasul de sub cenusa

Daca ajungeti pe Coasta Amalfi, rezervati-va o zi pentru a vizita Pompei, orasul roman distrus de Vezuviu. Pe 24 august 79 viata s-a oprit brusc sub o patura de cenusa. Vezuviu incepe sa fumege, iar cu cateva zile inainte cei 20.000 de locuitori ai orasului incep sa fie evacuati. In ziua eruptiei, se presupune ca doar 2000 de persoane ramasesera aici, fiind ascunse in pivnite. Acestea au murit asfixiate de fumul toxic.

Atractii turistice ale orasului Pompei:

  • Amfiteatrul Pompei – este cel mai vechi amfiteatru roman care a „supravietuit” eruptiei vulcanului. Acesta este situat in orașul antic roman din Pompei, iar pe langa faptul ca este un punct de reper istoric si un obiect de studiu arheologic, amfiteatrul a fost folosit pentru concerte si alte evenimente publice ale epocii moderne.
  • Baile Suburbane – au fost construite la sfarsitul secolului I i.Hr. in fata zidurilor de aparare ale orasului. Aceste bai au servit ca loc public de baie pentru locuitorii din Pompei. Au fost descoperite initial in anul 1958, fiind apoi excavate și restaurate. Excavarea Bailor Suburbane a oferit istoricilor o imagine asupra traiului roman social si cultural din Pompei. Casa Vetti –  una dintre cele mai renumite case de lux (domus). Casa poarta numele proprietarilor sai, Aulus Vettius Conviva si Aulus Vettius Restitutus, doi negustori bogati care se spune ca si-ar fi cheltuit averea decorand casa cu picturi mitologice. Sapaturile efectuate cu o mare atentie au permis pastrarea aproape intacte a tuturor frescelor de pe perete, realizate in stilul pompeian. 
  • Villa dei Misteri este o casa romana construita in afara orasului Pompei dar care este cea mai bine pastrata constructie din aea perioada; unele camere sau curti interioare au fost construite in secolul III i.Hr. Propietarul nu se cunoste cu exactitate dar se spune ca ar fi sotia Imparatului Augustus, Livia, deoarece o statuie gasita printre ruine o infatiseaza pe aceasta. Asadar, rezervati-va timp si pentru acest obiectiv turistic, veti dobandi o alta perspectiva asupra culturii romane.

Orasul Pompei este locul care dupa aproape doua milenii te lasa sa il descoperi, intact, fermecator, misterios. Desi peisajul de vis de pe Coasta Amalfi este lasat in urma, promitem ca o vizita a orasului Pompei va fi o experienta cu totul si cu totul speciala!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: