SF Politic 32-Angela Merkel are indoieli serioase

Vă văd în fiecare zi. Vă simt prin toţi porii. Alergaţi de acolo, acolo. Puneţi la cale. Vă duşmăniţi. Vă pupaţi în văzul lumii. Faceţi o curte nebună nemuririi. Sunteţi buni oameni de afaceri. Sunteţi buni oameni politici. Sunteţi oameni de cartier.
       Sigur că aveţi principii. Sigur că aveţi cunoştinţe solide despre lume şi viaţă. Nu vă încurcă nimeni. Nimeni nu vă poate duce cu zăhărelul. Aţi trecut prin multe. Aţi văzut multe. Ştiţi ce să faceţi cu banii. Îi înmulţiţi. Cine mai e ca voi?!
      – Hei, magicianule! îmi strigă omul gras. Dă-te mai încolo, noi trecem prin Istorie cu fanfară şi pampon! Îi facem harcea-parcea pe toți politicienii, Merkel, Orban, Iliescu, Macron, Trump, Videanu, Fragnea, Ponta, Simeon, Berlusconi, Macias, Fermi, Oleaghin, Papandreu, așa să știi, vezi, vezi tu magicianule care ești!

Sigur că treceţi cu toţii prin Istorie. Altfel cum? Se umple Istoria de eroi, de legende, zău așa, dar ce aveți cu Angela Merkel? Angela Merkel, zic poporanii cu năduf, are serioase îndoieli în ceea ce-l privește pe Ion Iliescu. Cum așa, întreb eu cuprins de curiozitate. Păi dacă își dădea Angela Merkel, Iliescu era de multă vreme la pârnaie! Aha, și ziceți că Angela Merkel are acum îndoieli în ceea ce privește acțiunile ei. Da. Și tot ea se îndiește că a făcut bine când a fitilat împreună cu Rusia ca Anglia să iasă din Uniunea Europeană. Așa că o să fie un mare cutremur politic în anul 2020!

       – Domnule magician, e adevărat că o să fie cutremur?! Se aranjează câmpurile magnetice?!
– Domnule magician, am o problemă de un milion de dolari!

       – Domnule magician, fă-mi de deochi!

 Dar cerul? Cerul e străpuns de sateliţi militari care şi-au pus ochii metalici pe noi. Cerul e brăzdat de rachete mortale care vin la cină să ne peţească. Cerul e plin de baloane colorate şi de tablourile falnicilor noştri conducători.

       Dar stelele? Şi cerul şi stelele sunt de fapt mantia mea înstelată. În universul cu trei dimensiuni, mantia e planetă, e fiinţă sau sentiment.

       – Domnule magician, vine anul 2020 şi ne face harcea-parcea pe toţi, nu mai încape discuţie! Partidele politice vechi, din întreaga lume, se vor prăbuși.

       – Domnule magician, codul genetic e de fapt un cod aleatoriu sau chiar l-a inventat cineva?
– Domnule magician, de ce trebuie să murim?

       Numai Eleonora-dă-mi-un-pupic, croitoreasă pe Lipscani, nu se sinchiseşte de marile probleme ale omenirii, nu ține nici cu Dăncilă, nici cu Iohannis..

Nu-i pasă de corzile cosmice, de teoria relativităţii, de omuleţii verzi sau de apropiata campanie electorală. Ea se duce să facă revelionul în Grecia. E aşa de exuberantă din pricina asta! Ai zice că n-o să moară niciodată! E atât de tânără! E atât de frumoasă! Nu are miliarde. Nu a făcut bani grei din garnituri de cisterne pline ochi cu benzină. E croitoreasă, zice lumea. Face haine pentru circari. Circarii sunt de toate neamurile. Eleonora-dă-mi-un-pupic le ia măsuri, iar circarii îi povestesc chestii de culise.

Le ştie ea pe toate. Cine cu cine. Cine pe cine. Cine la cine. Dar Grecia? Grecia e cu totul altceva! O să se plimbe prin insule, ai să vezi. Să moară Popeştii de necaz, să crape Ioneştii. Îi zic:

       – Mi s-a desfăcut tivul la mantia înstelată şi o să vină cometa peste noi, fată dragă!

       Nici nu-i pasă, ea pleacă în Grecia să facă revelionul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: