SF Politic 45-Ne vine s-o punem de o revolutie

 Ce credeți voi despre Moș Crăciun, ne-a întrebat Filofteia care avea ea un gând. Peste București se lasă seara, zboară niște pescăruși peste Parlament, pe la Casa Poporului, noi suntem cam dezabuzați, e cald, e vară, Dâmbovița clipocește spăimoasă. Se aude că Dunărea nu mai vrea să curgă înspre Dardanele ca să nu dea de ruși, s-ar întoarce la Viena cu Orient Expres, în viligeatură europeană.

Pesediștii, și ei, sunt cam confuzionați, s-ar cărăbăni la Paris cu mic cu mare, n-ar fi chiar o problemă, francezii sunt chiar socialiști pur și sânge. Filofteia îi tot dă înainte despre Moș Crăciun și face ea niște pase magnetice și ne trezim cu toții în Seara de Crăciun. Ai zice că ninge pe Magheru dar de fapt cade zidăria de pe blocuri că tocmai a trecut un tanc din NATO venind dinspre Varșovia. La Varșovia e bine, e seară de jazz american. La Berlin e bine, e seară de cântece slave. La Torino e bine, e seară de fotbal brazilian. Numai la noi e Seara de Crăciun. E bine, nu e bine? Filofteia râde de nebună, așa e ea, nebună.

Acum ce să zic, noi facem un mare cenaclu în Piața Universității, cântăm de-ale noastre, în cor, unduindu-ne ca apa. Cântă Baniciu, recită Piersic, Băse ține un discurs, Ceașcă se roagă de organizatori, în culise, să țină și el o cuvântare, lasă-l domnule să vină la microfon că e democrație, mama ei de democrație. Hrușcă ne face să plângem, Tudor Gheorghe ne dojenește, Soroș ne mișelește, zice generalul Streinu atotcunoscător al fenomenlui paranormal manifest dinspre Alfa Centauri. Vin și niște extratereștri care se roagă fierbinte la Dumnezeu, să vezi și să nu crezi.

Acum, ce să zic, e așa, un plictis românesc încât ne vine să punem de-o revoluție, ceva. Filofteia nu zice nu, face niște pase magnetice și ne pune să dăm cu banul, să vedem care o să fie la morți, care la răniți, să nu zică Lumea Mare că în Seara de Crăciun noi ne ținem de baliverne și că n-am fi acolo, niște oameni serioși

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: