SF Politic 55-AUSTRALIA,parte 1

1

Joi dimineață, John Anderson se ducea cu mașina lui spre far. Tocmai citise știrile de dimineață, în România se răzvrătiseră partidele politice, în Polonia aterizase un OZN, partidul condus de Angela Merkel nici nu voia să mai audă de Iohannis, Rusia era pe punctul de a exploda din cauza radiațiilor solare. La o intersecție s-a oprit.

Pe șosea era un cangur. Cangurul s-a apropiat de mașina lui John. Și l-a întrebat pe John direct în engleză:

– N-ai cumva o țigară?!

2

Sâmbătă pe la prânz, un pescar, Dan Quatermaine, a sunat la căpitania portului. El s-a jurat că a văzut corabia căpitanului James Cook.

– Chiar el? au întrebat cei de la căpitănia portului.

– Pe legea mea, chiar el era!

– Tu ai vorbit cu el?

– Erau valuri puternice. Vocea mea s-a pierdut în vânt.

3

Pe coasta de est a Australiei s-au întâmplat câteva fenomene stranii. O fantomă s-a plimbat pe străzi. Un iepure s-a dus la McDonalds și a cerut o cafea. Un postaș a văzut o stea căzătoare ieșind dintr-un horn. Norii au început să spună tot felul de povEști. Oamenii au văzut un al doilea soare. Un avion s-a transformat într-un liliac. Jessica Thompson a văzut un tort de ciocolată uriaș zburând pe deasupra străzilor. Un grup de studenți a trecut printr-un portal temporal. Ben de la benzinărie a văzut un urs alb dându-se pe bicicletă. S-au mai întâmplat și altele.

4

– Tu ce crezi despre asta? întrebă Ryan.

– Ar fi multe de spus…Nu știu ce să cred…Australia s-a schimbat radical în câteva zile…Cred că toată lumea simte asta… Eu cred că ne vom obișnui..spuse Bill.

– Oricum, noi doi suntem doi oameni simpli…Poate că savanțîi ar trebui să ne dea un răspuns…Sunt multe știri false…Sunt multe interpretări.. De exemplu că în România ar fi reînviat Nicolae Ceaușescu, că în Serbia ar fi apărut un dinozaur, că în Africa ar ninge de dimineața și până seara…

– Eu m-am uitat pe Twitter…toate părerile sunt împărțite…multe opinii sunt contradictorii..am văzut și multe clipuri pe Youtube…Eu cred că multe sunt contrafăcute…

– Eu nu știu ce să spun… Dacă savanțîi sunt depășiți de acest eveniment? Poate că așa e dar ei nu vor să recunoască…Adevărul e că sunt multe feluri de savanți… Unii sunt foarte orgolioși…

– Și eu cred asta…Dar spiritul adevărului științific trebuie să primeze…

– E drept…

– Oare noi ce am face în locul lor? Oare noi cum ne-am descurcă într-o astfel de situație? Ce crezi tu că am face?

– Interesantă întrebare…Eu nu m-am gândit până acum…Aș putea încerca să-mi imaginez…Dar crezi că ne-ar ajută?

5

Într-o dimineață, mai mulți australieni, au văzut cum Ayers Rock s-a ridicat către cer.

A făcut un zgomot puternic. Rețelele electrice au căzut pentru jumătate de ora. Era o nava extraterestră. Cerul s-a făcut roșu.

Nava a survolat Australia apoi ea s-a pierdut în cosmos.

6

Marea Barieră de Corali a început să scoată sunete melodioase. Unii dintre australieni au reconoscut Simfonia a 9 de Beethoven. A fost un moment înălțător. A fost un moment unic. Niciodată nu s-a întâmplat asta. A fost fascinant. Mulți australieni au izbucnit în plâns.

Alți australieni au râs plini de bucurie.

7

John Anderson a ajuns la far. Era plin de gânduri contradictorii. Marea avea o culoare stranie. Cerul era portocaliu. John Anderson a deschis ușa cu emoție. S-a auzit strigat:

– Iubitule, bine ai venit. Eu am pregătit pentru ține spaghete. Imediat noi ne așezăm să mâncăm! Sper că nu te grăbEști. Sper că ai avut o zi bună.

Dar de ani de zile însă, John locuia singur la far. Va urma.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: