SF POLITIC 56-Australia,partea a 2-a

8

– Crezi că e timpul să plecăm în Europa? Sau poate că ar trebui să luăm avionul către America? Mă gândesc… Poate că va fi din ce în ce mai rău…spuse Ryan. Sau să mergem în România? Sau să nu mergem pentru că socialiștii sunt iar la putere acolo…

– Ți-e teamă? Poate că totul e trecător…Poate că e doar așa, o mică nebunie…Au mai fost astfel de momente în istoria omenirii… Eu zic că noi să nu întrăm în panică…Panică e foarte periculoasă…spuse Bill.

– Poate că ai dreptate…Nu știu ce mi-a venit… Poate că sunt unele frici din copilăria mea…Poate că asta este…Copilăria mea se întoarce în sufletul meu…Eu am fost un copil normal, totuși…Îmi plăcea să fac excursii în munți….Tu ai fost în munți atunci când erai copil?

– Jagungal?

– Frumos!

– Kosciuszko?

– Magic!

– În munți te simți altfel…Te simți minunat…Ești liber…Ești aproape de cer…Ești că o pasăre…Uite, noi, oameni simpli, putem fi păsări…

– Dar știi ce se aude, nu? Am citit și pe Facebook…Munțîi din din Australia s-au înălțat în ultimele zile…Tu poți înțelege asta? Mie îmi este greu să înțeleg…

– Adică se ridică întreagă Australie, asta vrei să spui?

– Nu. E ceva mai bizar. Se ridică numai munțîi.

– Nu pot crede asta.

– De ce ar fi așa? Poate fi o explicație științifică?

– Din păcâte, nu-mi pot da seama. Asta e. probabil că cineva ne va da o explicație. Da, ar trebui să primim o explicație.

– Bine. Dar dacă trebuie să plecăm? Unde vrei să mergi?

– Eu încă nu m-am hotărât. Oare eu trebuie să mă hotărăsc repede? Nici nu știu prea bine. Dacă fenomenele acestea sunt peste tot? Poate că ele se petrec peste tot de ani de zile. Poate că noi nu am știut. Poate că nu trebuia să știm. Poate că nu am intelesc ce se întâmplă. Noi suntem niște oameni simpli.

– Cred că în America se întâmplă aceste fenomene de mult timp. Sunt foarte multe mărturii. Sunt foarte multe dovezi.

– Acolo au fost tot felul de întâmplări stranii. Și în Rusia au fost întîmplări stranii. Și în Franța. Și în România, după ce a căzut guvernul Roman…Poate că ar fi bine să știm mai multe lucruri.

– Eu am auzit câte ceva. Tot felul de lucruri. Dar uite că nu m-au interesat. Tu crezi că eu am greșit?

– Depinde. Poate că noi, oameni simpli, ar trebui să fim mai atenți. Noi trăim uneori departe de aceste evenimente. Ele se întâmplă departe de noi.

– Mă gândesc la asta. Am ratat înțelegerea lucrurilor de multe ori.

– Și acum ce trebuie să facem? Adică trebuie să luăm niște hotărâri.

9

Dan Quatermaine se așeză pe malul oceanului, aproape de 12 Apostoli. Privi în larg o vreme. Valurile erau liniștite și frumoase. Cerul era portocaliu. Pescarul se gândi la multe lucruri din viață lui. I se părea că timpul curgea altfel. În clipă aceea, el văzu clar o sirenă. Da, era o sirenă adevărată.

10

Pe coasta de est a Australiei s-au întâmplat câteva fenomene stranii. A început să ningă cu fulgi portocalii. Au înflorit magnolii galbene. Un fluture uriaș s-a odihnit pe capotă unui automobil. Prin văzduh au trecut niște îngeri care cântau o melodie din Star Wars. În Sydney, a venit să cânte Michael Jackson. Michael Jackson? Dar el a trecut în neființă în 2009! Pe cerul din Melbourne a trecut o flotilă de avioane din al doilea război mondial. O legiune de gladiatori, condusă de Spartacus, a trecut spre Okinawa. S-au auzit sunete melodioase dintr-un muzeu al muzicii deși muzeul era închis. O focă a venit din largul oceanului și a povestit tot felul de legende unor turișți care au leșinat de emoție. În Anglia a ajuns cu oștile lui Alexandru cel Mare. În România s-a născut un profet care a prezis sfârșitul lui Iliescu. În Albania s-a văzut aurora boreală.

11

John Anderson se ciupi de mână. Nu. Totul era real. El nu visa. Totul era real. Dar ce e realitatea? Când începe realitatea? Când noi ne naștem? John Anderson râse. Nașterea trebuie să fie ceva miraculos. Poate că așa a fost nașterea lui! Desigur, el nu-și putea aminti nimic. Nu era corect, nu-i așa? Ar fi fost corect să rămână ceva în mintea lui. Așa? Era oarecum nedrept.

El putea doar să-și imagineze. Imaginația? E o însușire miraculoasă. Ce înseamnă asta? Îți poți imagina ceva ce nu există. Dar ai putea să materializezi gândul tău? Și cum poți face asta? Trebuie să te concentrezi? Trebuie să faci un efort? Greu de găsit un răspuns. Dar e important? Ar putea fi important. Ar putea fi necesar. Ar putea fi nemaipomenit. Pentru cine?

Pentru el. Pentru altcineva?

Bineînțeles că el știa tot felul de lucruri despre asta. El citise multe cărți. El văzuse multe filme. El citise multe ziare. Dar acum era vorba despre el însuși. Era vorba despre experiența lui nemijlocită. Tocmai de accea era foarte important ceea ce i se întâmpla lui. El era eroul. El era personajul principal. Dar de ce i se întâmpla tocmai lui? El fusese ales de o forță necunoscută? Oh, ce multe întrebări!

12

– Tu chiar Ești o sirenă?!

– Da, eu sunt o sirenă adevărată, Dan Quatermaine.

– Tu știi numele meu?

– Eu știu toate numele oamenilor!

– Trebuie să fie complicat!

– Nu este complicat!

– Oricând poți învăța lucruri noi!

– Vrei să înveți să pescuiEști?

– Oau! Cum adică?

– Tu să pescuiEști altfel decât până acum!

– Asta ar fi colosal!

– Cred și eu!

– Zi-mi repede cum să fac!

– De ce te grăbEști? Nu trebuie să te grăbEști. Voi oamenii va grăbiți. Vreți totul repede. De aceea aveți atât de multe necazuri. Vă grăbiți. Nu aveți răbdare. Vreți totul de-a gata. Dar tu trebuie să înțelegi totul altfel. Tu trebuie să gândEști altfel. Tu trebuie să uiți ce ai învățat. Tu ai în ține forța oceanului. Dar tu ai uitat asta. Tu ar trebui să-ți aduci aminte. Tu Ești că și mine. Tu Ești un copil al oceanului. Dar pentru că trăiEști pe uscat, tu ai uitat multe lucruri.

– Cred că ai dreptate. Și eu m-am gândit uneori. Parcă am amintiri pe care eu nu pot să le văd. Eu am încercat. Dar eu nu am reușit. De ce? Nu am făcut ce trebuia să fac?

– Tu poți folosi forța întregului ocean. Dar ai uitat. Toți oamenii au uitat. Dar a sosit timpul. A sosit clipă. Universul se schimbă. Schimbarea e dramatică. Schimbarea ne atinge pe toți. Poate fi o catastrofă. Sau poate putem înțelege ceva.

– Adică noi doi nu ne-am întâlnit întâmplător? Asta ar fi uimitor! De câteva zile în Australia se întâmplă tot felul de lucruri. E o nebunie! Dar mulți oameni nu cred. Dar mulți oameni nu știu. Dar mulți oameni nu vor să afle adevărul. Eu aș vrea să știu adevărul. Mie îmi place adevărul. Adevărul e curat chiar dacă e dureros. Da, adevărul poate fi foarte crud uneori.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: