SF Politic 61-Mitingul GOSPODINELOR,in Bucuresti

12 iunie 1918. București. Observatorul Popular. Un astronom amator citește în viitor cu luneta lui. El vede multe năzdrăvănii. Bacalbașa stă jos, la scară. Strigă, ce vezi, ce vezi, nu ne mai perpeli. Astronomul amator zice una, zice alta. Fiți atenți, oameni buni. Se fac pregătiri intense pentru marşul gospodinelor din Bucureşti. Se aşteaptă ca la marş să participe peste două sute de mii de gospodine cu polonice, tigăi şi furculiţe.

Marşul va fi asezonat din plin cu mirodenii din Guadelupe, cu ciorbe şi borşuri, tocănițe, tuzlama, prăjiturile şi chiar bucate de post. În semn de protest faţă de politica nesărată a Guvernului , gospodinele vor aduce pe cerul clădirii guvernului un zepelin adus din Germania, din care va fi cernut zahăr pudră pe acoperiş.

Organizatorii marşului speră că-i vor sensibiliza pe guvernanţi şi parlamentari în ideea iniţierii unui pachet de legi favorabile gospodinelor care susţin din greu PIB, fără ca cineva să recunoască chestia asta ce ţine de fundamentele economiei politice. Maiorescu îl trage de mânecă pe Cioran. Cioran îl trage de mânecă pe Hagi Tudose. Hagi Tudose îl trage de mânecă pă Marghiloman. Marghiloman este în clenciuri cu Von Makensen.

Von Makensen zice, domnilor, dacă gospodinele vin încoace în 1918, ne-am ars. Și îi trimite o depeșă temporală unui neamț de vază care trebuie s-o înmâneze personal. Angela Merkel nu are nicio idee despre marșul gospodinelor din Bucrești, ce fac oare serviciile secrete nemțești?! În sfârșit, Donald Trump îl trage de mânecă pe Vladimir Putin. Vladimir Putin îl trage de mânecă pe Orban, care îl trage de mânecă pe Macron.

Asta e, toată suflarea politică din toate timpurile e oarecum înspăimântată pentru că, de fapt, o iscoadă a aflat că mitingul se va exstinde ca o flacără și că milioane de gospodine din toată lumea vor năvăli la miting, în București. Mafia hotelieră dâmbovițeană își freacă mâinile de bucurie, să vezi nene ce afacere facem noi acușica. Mafia parcărilor din București, aidoma. Mafia frizerilor și coafezelor, la fel. Mafia taximetriștilor se gândește serios să umfle tarifele și să schimbe Guvernul , așa, prin primavara.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: