La Târgu Jiu se inaugurează Centrul „Constantin Brâncuşi”

La Târgu Jiu se inaugurează săptămâna viitoare Centrul “Constantin Brâncuși”. Patrimoniul acestui numără peste 1000 de piese. Este vorba despre documente, fotografii, lucrări reconstituite, diorama, medalii, filme, publicaţii ale profesorilor universitari și exegeților operei brâncuşiene.

Centrul este structurat în câteva compartimente și săli de expoziții: sală de lectură și bibliotecă, sală pentru proiecții filme (inclusiv în 3D), atelier Brâncuși, laborator cercetare, săli pentru expunere sculpturi, fotografii, documente, sala Brâncuși după Brâncuși și sala Vicenzo Bianchi.

Înființarea Centrului va facilita studenților Universităţii „Constantin Brâncuşi” fixarea cunoștințelor practice, precum și desfășurarea de cursuri și seminarii modulare: Studiul Desenului și al culorii, Cromatologie, Studiul Modelajului, Compoziția Sculpturii, Design, Fotografie artistică, atât pentru studenții programelor de Licență, cât și pentru cei de la programele de Master.

Festivitatea inaugurală a Centrului “Constantin Brâncuși” va avea loc marţi, 18 februarie,de la ora 09,30 în Amfiteatrul Auditorium Maximum al Universității.

Deschiderea Centrului „Constantin Brâncuși” va avea loc de la ora 12,30 la sediul asigurat acestuia în Târgu Jiu, Str. Vulcan, nr.21.

În cadrul manifestărilor prilejuite de deschiderea centrului, miercuri, 19 februarie, este programată, de la ora 10,00, decernarea titlului de Doctor Honoris Causa lui Vincenzo Bianchi, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați artiști contemporani.

Profesor de pictură și sculptură la academiile multor orașe italiene, director al Academiei de Arte Frumoase din Macerata, Vincenzo Bianchi a condus timp de 25 de ani, ca titular, Catedra de Sculptură a Academiei de Arte Frumoase din Florența. Pentru întreaga sa activitate dedicată fraternităţii şi păcii în lume, Vincenzo Bianchi, sculptor, pictor şi poet a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace. Titlul de doctor Honoris Causa al Universităţii din Târgu Jiu îi va fi decernat pentru devotamentul și perseverența cu care a promovat în întreaga lume imaginea lui Constantin Brâncuşi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: