SF Politic 66-Ura si la Gara

Ura și la gară, zice Temistocle anunțându-ne sus și tare că s-a înscris în PSD. Ura și la gară, zice Pompiliu, anunțându-ne că s-a înscris în PNL. Asta e, noi am rămas de izbeliște. Stăm grămadă în Piața Chibrit, uite-așa, fără de partid.

Și ce-o să ne facem acum că Englitera a dat bir cu fugiții, acum când Francia jubilează că Englitera a dat bir cu fugiții din Uniunea Europeană, na! Fii mereu în mişcare! Nu adormi în front. În fiecare clipă pe frontul vieţii trec oportunităţi de succes! Ar fi păcat să le ratezi! Nu moţăi în post, se trage din toate părţile. Fiscul vrea banii tăi! Partidele vor votul tău! Deschide ochii! Fii mereu în mişcare. Caută tu oportunităţile tale. Hei, nu adormi!

Se trage cu muniţie de război! Crezi că te va menaja careva? Nu. Dacă le-ai făcut un bine, OK, o strângere de mână şi la revedere. Dacă ai fost fraier şi ai scăpat o idee super şi ţi-au furat-o înseamnă că santinela ta sforăia pe ruptelea! Așa strigă bebe de la Teatrul Național, mașinist pur-sânge, din tată-n fiu, mama lor de mașiniști. Adică, poporane, păzea! Vai de mama ta! ne mișcăm puțin încoace și-ncolo să nu amorțim, istoricește vorbind. Ne cheamă Firea la Primărie și ne încolonează și ne ia la ochi pe fiecare și ne pune să semnăm. Adică să facem nu știu ce miting, în contra nu știu cui. Ne dă o bere și-un mic, chestii din astea fumate cam de multișor. Noi, ce să zicem, suntem fără de partid, ne ducem, ne dă pancarte, semnăm că ne dă pancarte, ne dă baloane colorate și niște jeci mișto și semnăm că ne dă baloane colorate și niște jeci mișto. Pe urmă cică vin niște autobuze ca niște buburuze, ne urcăm în ele și, vai, ne ducem la locul faptei, adică spre locul faptei mitingistice.

Unii zic c-ajungem în față la Cotroceni, alții zic că ne ducem la Palatul Parlamentului, ba la Ambasada americană, ba la Ambasada Rusiei, care mai de care după afinități politicianiste, istorice, umorale, umoristice, umede, călduroase, friguroase, na! Bebe de la Teatrul Național, ceva mai mofturos, cere o mărire de soldă, de șpagă, de bacșiș, se tot ceartă cu organizatorii de la primărie care n-au drept de decizie, așa că, gata, gata să ne dea jos din autobuze și să ne pună pe fugă, îl altoim pe Bebe de la Teatrul Național, mă, mașinist între mașiniști, ia vezi! Ne certăm ce ne certăm și, pe când autobuzele virează ce virează, ne mai liniștim, ne mai ogoim, ne mai liniștim, ne mai ogoim, așa să știți, la ce să te zbați, nu te zbați, tot un drac. Hai să fim sănătoși. Ura și la gară!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: