SF Politic 67-Anglia umbla brambura,prin Atlantic

În 2001, „The Mirror” publică un sondaj de opinie potrivit căruia 69% dintre britanici ar dori că Marea Britanie să devină republică. “The Express”, în replică, afirmă că 70% dintre britanici sunt pe mai departe încrezători în monarhie. Lipsită de o insurgentă reală în câmpul de imagine postmodern şi zguduită de mondenităţi incomode, monarhia britanică pare că s-ar afla oarecum în dificultate.

Opţiunile sunt însă ale imaginarului, domeniu atât de înşelător! Dragostea nemărturisită faţă de Unu, iubirea faţă de Celălalt, sunt atuuri pe care monarhia le-ar putea folosi inspirat în plonjeul postmodernist. Finalul conţine cheia pentru consilierii de imagine ai Casei Regale. Magia culorii, Strălucirea Terrei te duc cu gândul la Ideal. Monarhia britanică se află fără îndoială la răscruce. Va găsi Insurgenţa? Va construi un Nou Ideal? Sau va sucomba neinspirată în de-acum bătăliile ei milenare cu Imaginarul Colectivităţii? Dar, vai, vine Temistocle și-mi strigă la fereastră că Anglia s-a desprins de tot de Europa și plutește de colo, colo prin Oceanul Atlantic. Astrologii din Takla Makan au prevăzut Marea Vălurire a Angliei. Dar cine să-i creadă pe cuvânt?

În 2895, Preşedintele României nici n-a vrut să audă de Marea Vălurire. În cabinetul lui, în mare secret, s-a aflat, pentru câteva minute, emisarul Huntei Ruseşti. Preşedintele, cam strâmtorat, a acceptat ca vasele ruseşti să poată alimenta la Oceanul Atlantic la porturile transilvănene ale României, Cluj şi Târgu Mureş. Alergând pe plajă, dincolo de Pădurea Baciului, o clujeancă simpatică, nici nu-şi imagina că un val tsunami pândea Transilvania dintre ceţurile icebergurilor care alunecau pe deasupra Europei Occidentale scufundate de o cometă. Helga îl iubea în taină pe Preşedintele României şi avea de gând să-l voteze la noile alegeri. Nici nu bănuia însă că Serviciile Secrete ale Preşedintelui se pregăteau s-o trimită la o bursă în Japonia pentru a evita un scandal mediatic de proporţii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: