SF Politic 68-Invinsii sunt repede uitati

Vine Marin Sorescu și ne zice una, alta. Am citit într-o viaţă de om un milion de cărţi. De fapt, sunt un mare mincinos. Nu le-am citit. Le-am frunzărit. Cărţile sunt mişto, te învaţă, te distrează, îţi umplu timpul. Dar viaţa e cu totul altfel. Vine Mihail Sadoveanu și ne zice una, alta. Am citit într-o viaţă de om un milion de cărţi. De fapt, sunt un mare mincinos. Nu le-am citit.

Le-am frunzărit. Cărţile sunt mişto, te învaţă, te distrează, îţi umplu timpul. Dar viaţa e cu totul altfel. Vine George Coșbuc și ne zice una, alta. Am citit într-o viaţă de om un milion de cărţi. De fapt, sunt un mare mincinos. Nu le-am citit. Le-am frunzărit. Cărţile sunt mişto, te învaţă, te distrează, îţi umplu timpul. Dar viaţa e cu totul altfel. Vine Marin Preda și ne zice una, alta. Am citit într-o viaţă de om un milion de cărţi. De fapt, sunt un mare mincinos. Nu le-am citit. Le-am frunzărit. Cărţile sunt mişto, te învaţă, te distrează, îţi umplu timpul. Dar viaţa e cu totul altfel. Vine Nicolae Breban și ne zice una, alta. Am citit într-o viaţă de om un milion de cărţi. De fapt, sunt un mare mincinos. Nu le-am citit. Le-am frunzărit. Cărţile sunt mişto, te învaţă, te distrează, îţi umplu timpul. Dar viaţa e cu totul altfel. Vine Petru Popescu și ne zice una, alta. Vine Orban și ne zice una, alta.

Am citit într-o viaţă de om un milion de cărţi. De fapt, sunt un mare mincinos. Nu le-am citit. Le-am frunzărit. Cărţile sunt mişto, te învaţă, te distrează, îţi umplu timpul. Dar viaţa e cu totul altfel. Vine Dragnea și ne zice una, alta. Am citit într-o viaţă de om un milion de cărţi. De fapt, sunt un mare mincinos. Nu le-am citit. Le-am frunzărit. Cărţile sunt mişto, te învaţă, te distrează, îţi umplu timpul. Dar viaţa e cu totul altfel. Vine Bill Gates și ne zice și el de una, de alta. Am frunzărit şi răsfoiesc tot timpul cărţi de marketing, de leadership, de public relations. Cutreier Netul vălurindu-mă şi vălurind. Dar viaţa e parcă altfel. Uneori totul e atât de aberant în viaţă că rămâi fără suflare. Oamenii sunt fermecător de suciţi. Oamenii sunt groaznic de ignoranţi. Oamenii sunt teribil de inteligenţi. Nu seamănă un om cu altul. Nu seamănă o zi cu alta. Nu seamănă o poveste cu alta. Dacă te iei numai după cărţi ai toate şansele s-o dai direct în bară. Nu marchezi punctul Şi, acum, fie vorba între noi, e frumos să faci tot felul de figuri pe câmpul de luptă al vieţii dar în cele din urmă trebuie să marchezi, trebuie să câştigi lupta.

Învingătorii sunt ovaţionaţi. Învinşii sunt repede uitaţi. Aşa că o să încerc să mă ţin departe de cărţi. Rar, foarte rar am dat citate din cărţi. Citatele din cărți sunt frumoase, sunt impresionante, pot fi indicatoare dar sunt şi constrângătoare. Ca viaţa să fie tumultuoasă trebuie să-ţi dai drumul la larg, trebuie să laşi citatele frumos în rastel şi să experimentezi tu însuţi. Trebuie să fii om de acţiune! Trebuie să fi tu ARMATA ÎNVINGĂTOARE! Gândeşte în fiecare clipă ca şi cum ai fi o armată! Tu eşti Şeful Statului Major! Tu eşti popotarul şi ordonanţa. Tu eşti tanchistul. Tu eşti glonţul. Tu eşti azimutul. Tu eşti racheta aer-aer. Tu eşti STRATEGIA! Noi ce să zicem, domnul Bill Gates are dreptate numai că noi, ăștia din Piața Chibrit, știm că noi, ăștia din România avem nevoie de ciment, de petrol, de cărbune, de grâu, de ceva mai multă minte, de niște politicieni din import. Din import? Păi da, că ai noștri sunt învinși la toate capitolele și deja i-am uitat.

Pardon zice Tudor Arghezi, venind dinspre Teatrul Național. Îi încurcăm că toți sunt la fel, toți o apă și-un pământ. Și mai zicem de una de alta. Stai măi, după Băse cine a fost președinte? Vrei să zici înainte de Ceașcă? Nu, înainte de Constantinescu! Păi stai, după Funar cine a fost președinte? Care Funar? Păi, stai, parcă a fost Ponta președinte. Nu, Ponta n-a fost, sigur n-a fost. Ei n-a fost. N-a fost băi Ponta președinte. Poate Olguța a fost. Când a fost Olguța? Când trăgeai tu la aghioase. Dar n-a fost Dragnea, întreabă Filofteia de la Filatura din Pipera. Asta e, ne prostim ce ne mai prostim și ne ducem la Carul cu bere să bem bere nefiltrată la draft, ce crezi că ne jucăm?!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: