SF Politic 69-Politica actuala,la noi,in piata Chibrit

Sigur că ne putem întreba dacă nu cumva partidele moderne din România, fie ele niște găști, nu sunt pentru poporul din Piața Chibrit cântecul de sirenă al politicii actuale, zice alde Temistocle, vatman genial. Aceasta, după ce ne vom fi întrebat asupra politicii actuale fie ca autoritate, fie ca expresie spaţială sau spaţio-temporală, zice alde Pompilică, sudor genial.

O întrupare a neutrului sau manifestare a nefiinţei, adaugă alde Bebe, cârnățar genial. Dacă ar fi vorba de autoritate, atunci raporturile noastre ar fi de subordonare, de confruntare sau de cooperare cu Autoritatea sau cu o parte din ea, zice alde Paraschivescu, funcționar genial, undeva la primăria Capitalei. Insurgenţa noastră ar fi, într-un asemenea caz, nu lipsită de comic, mai zic unii, alții. Autoritatea ar reprezenta pur şi simplu textul în întregul lui dat nouă spre interpretare sau doar spre a fi contemplat, se ițește dintre flori, alde Tanța, florăreasă genială. Am putea bănui că şi privim un asemenea text, că trecem pe lângă el în fiecare zi sau că suntem chiar propoziţiile lui.

Ce ar fi politica actuală? Să se reducă existenţa umană doar la lectura acestui tulburător text politic, vălurit, ascuns în volutele dâmbovițene?! Căci fie furnică, fie filozof, înjghebările organice în care pâlpâie o scânteie spirituală nu par a avea ca fundamentală îngurgitarea unor porţiuni de spaţiu, mici îngrămădiri de molecule sau celule palpitând sub varii forme colorate viu, atrăgător, zice alde Tase, jucător la loterie genial. Masticaţia nu pare a fi sensul ultim, deşertăciunea deşertăciunilor.

A te adăposti de furtună nu pare a fi demersul către reflecţie. A strânge recoltele sau a juca la ruletă pare la fel de fad, de neimportant. Interpretarea politicii actuale pare iluzorie, zice alde Filofteia, vânzătoare de țigări genială. Numai gândul de a putea interpreta în întregul ei politica actuală i-ar face pe unii să râdă, iar pe alţii să ridice eşafodul în grabă. Cătuşele ar zornăi, iar forţele de ordine s-ar grăbi să aducă bineînţeles calmul pe străzi. Căci mulţimile, pe deplin înfiorate, aşteaptă miracolul descoperirii, aşteaptă un semn al politicii actuale, conchide alde Benone, șprițangiu genial și fără de leac.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: