SF Politic 70-Comoara lui Bibescu agită Parlamentul României

17 martie 1918. București. Carul cu bere. Îl întreb pe Balthazar, la telefon, când se întoarce în București, când dă și el un like acolo în grupul nostru de pe Facebook. Îl trag deoparte, i-l arăt pe Pitoșkin, ne ducem pe Facebook, Balthazar, zi, cine e tipul ăsta, uite profilul lui, Pitoșkin, cine e Pitoșkin, eu zic că-i Troțky, zi tu că nu-i Troțky. Nu e, zice Balthazar. E clar, nu e Troțky. Mare pișicher, Balthazar!

Am aşteptat toată vara reîntoarcerea pelerinului Balthazar, în speranța că-mi va răspunde la toate aceste întrebări și că-mi voi recupera stickul. Se zvonise că, în peregrinările lui, Balthazar ar fi reuşit să ia legătura cu lumea virtuală de dincolo de lumea virtuală reală și că ar fi descoperit o insulă secretă în Oceanul Atlanticus, unde s-ar fi aflat comoara lui Bibescu.

Oceanul Atlanticus? Păi vezi că e jocul ăla, la Domo, la Altex, acolo în raft, la jocuri. În sfârșit, domnişoara Elvira, de la Prefectură, a fost de părere că Balthazar ne va aduce o mulţime de mesaje importante și că va schimba soarta tuturor într-un chip miraculos. Vestea sosirii lui s-a împrăştiat în mândrul nostru București îndată ce Agamemnon, dirigintele poștei, a primit o telegramă din Londra pe care a șeruit-o de nu știu câte ori, așa, ca la nebuni, pe Twitter. Gângav din naştere, el ne-a făcut să credem la început că ar fi vorba de venirea lui Messia, să mor dacă mint!

Acum, că Pitoșkin o fi omul rușilor, nici nu mai încape vorbă. Întreg Parlamentul României e la degetul lui mic pentru că, se pare, Pitoșkin are habar unde s-ar afla ascunsă comoara lui Bibescu. Acum ce să zic? Pesediștii nu mai au ce fura că a furat Hrebe tot, Videanu și Băse și Ilici. Asta e. Un american de la Paris tot ne dă târcoale la Carul cu bere și ne tot zice că extratereștrii au invadat România și că trăiesc bine mersi, pretutindeni, sub acoperire. Lasă, e loc pentru toată lumea, că românul e răbdător, ospitalier, pungaș și viclean și n-o să murim noi dacă ținem în cârcă o armată de extratereștri, că ăștia se hrănesc, vezi bine, cu sulf și nu au nici o treabă cu sarmalele și plăcintele noastre.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: