SF Politic 94-Afaceri ca lumea,in Piata Obor

Vrei o cască de cosmonaut cu o reducere bestială de black friday? Cine întreabă? Un liberal întreabă. Vrei o rachetă interstelară la jumătate de preț? Cine întreabă? Un socialist întreabă. Aha, zici tu, oarecum lămurit. E soare. Un soare torid. Te-ai oprit în Bucur Obor.

Te uiți în stânga, te uiți în dreapta. Socialiștii și liberalii vând, împreună, tot felul de obiecte cosmice. Te atrage un costum spațial. Ai putea cumpăra tot setul pentru familia ta. Să ieșiți la grătar pe Lună sau pe Marte. Excursiile astea spațiale sunt securizate, guvernul te asigură de acest lucru într-o conferință de presă fulminantă. Hai, ce mai stai, Gore? Gore e un pic încurcat. Socialiștii și liberalii de sector trag de el ca de un gumilastic.

Păi, la miting n-ai fost. Păi la referendum n-ai fost. O să te trimitem în Lună sau pe Marte. Asta e, n-ai scăpare Gore, politicienii au pus ochii pe tine. Cum să scapi? Dar poate scăpa cineva? Să nu fim naivi. Ăștia-s mână-n mână, pretutindeni, la Interne, la Sănătate, la Cultură și la Secrete. La Secrete? La secret, poate. Adică în mare secret, așa lucrează ei, mascat, pe din dos, blat gros, pe șest. Știi tu mai bine, Gore, cine să te păcălească? Ai lucrat în Italia. Acolo e la fel. Ai lucrat în Germania. Acolo e la fel. Ai lucrat în Rusia, cu bilet special. Acolo e la fel. N-ar strica să te duci să lucrezi pe Lună în minele de diamant. Acolo se plătește bine. Chiar foarte bine. Te codești Gore. Nu faci bine. O să pierzi trenul acesta și rămâi cu buza umflată. Hai, scotocește-te prin buzunare, vezi ce mai ai pe card, o să se îmbulzească o grămadă la solduri. Gore mai face niște pași, socialiștii și liberalii, după el, buluc.

Socialiștii au șepci soioase, liberalii au joben de bonjurist. Dar afacerile merg strună. Au vândut trei navete spațiale second hand, o lunetă de la fiare vechi, niște bigudiuri pentru femei aflate în stare de imponderabilitate. Gore știe el ce-i asta, imponderabilitatea, nu se lasă păcălit, le-ar zice el una, două socialiștilor și liberalilor. Lasă, mai bine își cumpără o undiță și se duce la pescuit în Deltă, să dea la știucă, zău așa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: