SF Politic 112-Nimeni nu vrea să facă ceva măreț în România

Stau de vorbă cu unul venit cu Mașina Timpului, de prin anul 1901. E supărat foarte, lasă-i pe Johannis, pe Orban, ăștia se duc în Neant, am văzut Viitorul, ieri am fost în Viitor. Stai, nu pleca, stai să-ți mai zic și să zici și tu altor români poate le vine mintea la cap. Călătorul Temporal mă tot trage de mânecă, nu mă lasă, ne ciorovăim un pic înspre Piața obor, se uită lumea la noi, mare parascovenie. Călătorul Temporal turuie într-una!

Parcă Nimeni nu vrea nimic serios şi înălţător în ţara asta. Nimeni dintre românii cu stare nu vrea să construiască în România cel mai mare avion din lume. Nimeni nu vrea cu adevărat să câştigăm Campionatul Mondial de Fotbal. Nimeni nu vrea ca un scriitor român să primească Premiul Nobel. Nu vrem să invadăm Asia. Nu vrem să construim un tunel pe sub Marea Neagră. Nu vrem să facem un oraş plutitor în spaţiul cosmic. Nu vrem să fim cei mai nebuni din lume. M-am săturat să văd toţi cretinii cum se dau sfătoşi, înţelepţi şi mari şi tari în România. Nu vrem nimic. Nu vrem decât grătar, bere şi mici, monumente funerare din marmură scumpă, vile ochioase şi excursii în Dubai. Nu vrem decât să ne bârfim, să ne păruim, să ne minţim şi să ne jefuim care, cum apucăm. Nimeni nu vrea ceva măreţ în România. Ţara este în paragină. În curând vom uita că ne mai chemăm români.

Pupincuriștii Sovietelor au vândut petrolul pe sub mână. Pupincuriștii unchiului Sam visează cai verzi pe pereţi. Ordinari de toate felurile au amanetat pădurile României la arabi iar ticăloşi de ticăloşi au vândut România bucată cu bucată cui a vrut şi cui n-a vrut de pe planeta asta spoliind cu vârf şi îndesat Poporul Român. Naţionaliştii ăia periculoşi, care cică ar fi fost extremiştii lu’ pește prăjit, sunt nişte găini plouate, cine să se sperie de ei?! NIMENI nu vine să ne spună cât de Inteligenţi suntem cu adevărat şi că ce țară Teribilă am putea construi să moară şi ruşii şi americanii şi francezii şi extratereştrii de necaz. Nu vrem nimic. Doar să pierdem vremea pe terase şi cafenele, în proiecte ridicole, în înjghebări de serbări bolnave, să ne pierdem vremea cu furtişaguri, să dăm țepe aici ori aiurea, să frecăm menta pe Facebook, să ne credem mari şi tari dar să nu fim decât ridicoli şi de râsul lumii. Palpităm dacă unul ne înjură la televizor de mamă şi de tată şi ne bucurăm ca proştii pe chestia asta. Palpităm dacă vine câte unul care a vândut ţara şi se dă Marele Jurnalist Roman şi ne spune el cât de rău ne are pe noi toţi la mațe şi nouă ne place nevăzând că ticălosul e om plătit să ne prostească pe faţă. Palpităm dacă vine unul şi borăște pe noi. Ne place asta, de perverşi ce suntem.

Ne pierdem bunătatea sufletească în fiecare zi şi trăim de azi pe mâine cu simulacre de revoluţii, greve, insurgențe şi războaie închipuite. Vitejia Neamului Românesc a murit de mult, nu mai crede nimeni în ea. În loc să trăim ADEVĂRAT, ne-am ascuţit spiritul nepoetic şi facem Literatură Plângăcioasă când ar trebui să fim oameni de acţiune. Ne tot place să ne autocriticăm, să ne ascuţim simţul critic. Ne bucurăm când descoperim prosteşte că nu ne-am făcut bine de mai multe mii de ani încoace şi că am fi cum eram. Nu iubim nimic. Monumentele Româneşte stau în paragină. Românii uită limba română preocupaţi chipurile să salveze tocmai pe aceia care distrug cu bună ştiinţă Adevărata Limbă Românească. Se duce dracului tot: Tradiţia, Buna Rânduială, Viziunea. Sigur că Poporul Român a avut o Viziune în Istorie. Dar ea moare cu zile. Curve, Târfe, Madame de tot felul distrug Bărbăţia Românească şi ne castrează ca Naţiune iar noi nu mişcăm un deget să le înmuiem în smoală şi să le alergăm prin urbe tăvălindu-le prin fulgi de găină ca să se înveţe lumea cu adevăratul spirit critic românesc. Ne ducem dracului în fiecare zi dar în mod bizar nu facem nimic să oprim Marea Nenorocire a Poporului Român.

Ne pierdem vremea cu dezbateri siropoase când de fapt ar trebui să ne rugăm lui Dumnezeu să-şi întoarcă faţa la noi şi să ne scoată la lumină. Ce vom face când Uniunea Europeană se va face ţăndări aşa cum s-a făcut ţăndări Uniunea Sovietică? Care anume Imperiu va pune laba pe noi? Habar n-avem ce fel de oameni suntem. Am smiorcăit după americani dar le-am tras ţeapă cu benzina în Războiul din Balcani. I-am înjurat pe ruşi de numa, numa dar ne drăgălim cu ei şi oftăm după vodca rusească şi după tătuc. Şi cu chinezii am face noi casă bună dacă ar fi să vină peste noi de-adevăratelea cu tancuri şi puhoi de pedestrime privindu-ne oblic şi surâzător.

Ne bucurăm ca la iarmaroc dacă vreun român cu carte ne beşteleşte şi ne mai zice vreo două de alean dar nu facem din el vreun zeu, acolo, căci nouă nu ne place să fie careva mai cu moţ decât noi să ne zică încotro s-o apucăm în Istorie. Ştim noi căi lăturalnice, nu ne încurcăm. Nu avem un proiect grandios pentru că ne e frică să ne gândim pe noi înșine ca pe nişte Oameni Mândri. Asta e cheia. Aici ne împiedicăm în umilinţă, curvăsăreală şi înşelăciune, naivitate şi potlogărie, ciordeală, învârteală, supravieţuire şi sumeţeală prostească şi fără de leac.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: