Al Treilea Război Mondial. Top 10 țări în care vei fi în siguranță

Nu puțini sunt cei care se tem că situația tensionată dintre SUA, condusă de Donald Trump și Coreea de Nord și Iran ar putea da naștere unui conflict care să atragă NATO, Rusia și China, devenind o conflagrație mondială.

Iătă care sunt statele cele mai sigure, potrivit Realitatea TV, un top bazat pe Indicele Global al Păcii 2017. 

10. Irlanda. Ţara practică neutralitatea militară şi e neutră din punct de vedere internaţional din anii 30. Dacă izbucneşte un război, va rămâne, probabil, neutră.

9. Elveţia. Faimoasă pentru neutralitatea sa militară, nu a participat la un război pe alt teritoriu din 1815. În plus, munţii reprezintă fortificaţii naturale care o protejează de o invazie străină.

8. Slovenia. Dacă se iscă un conflict internaţional, ţara se poate bizui doar pe resursele sale. În plus, a fost în mare parte în afara conflictelor militare în primul şi al doilea Război Mondial.

7. Fiji. Mica insulă din sudul Oceanului Pacific, ţara e izolată geografic şi deci sigură şi s-a ţinut departe de conflicte globale mereu.

6. Danemarca. ar putea fi „târâtă” într-un război datorită statutului său în NATO, dar are un mare atu, Groenlanda, o regiune ne-aliată politic şi izolată.

5. Austria. Se află pe locul 4 din 163 de ţări în Indexul Global de Pace 2017 şi e considerată sigură din toate punctele de vedere.

4. Portugalia e considerată „o oază de stabilitate” şi una dintre puţinele ţări europene în care populismul de extremă dreaptă nu şi-a făcut apariţia. 3. Noua Zeelandă. E o ţară care se susţine din resursele sale şi nici chiar dacă ar fi în situaţia în care ar fi „ruptă” de restul lumii nu ar avea de suferit. În plus, este izolată de zonele potenţiale de conflict.

2. Canada. se află pe locul 8 în topul celor mai pacifiste ţări din lume, dar pe locul doi în topul Indy 100, cu un scor excepţional de mic la posibilitatea de implicare în conflicte interne sau internaţionale.

1. Islanda. este, fără îndoială, cea mai liniştită ţară din lume, aflându-se departe de puterile implicate în conflictele globale -SUA, Rusia, Coreea de Nord şi Iran- şi reprezintă, astfel, cel mai sigur loc în care te-ai putea afla în cazul în care izbucneşte cel de-al Treilea Război Mondial.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: