Hitler şi Eva Braun se iubesc la Bollywood

Celebra companie a decis să realizeze primul film indian despre Adolf Hitler, iar titlul „Dragă Hitler” şi lumina în care va fi prezentat fuhrer-ul au stârnit deja controverse. „Dacă ar trebui să mulţumim cuiva pentru eliberarea Indiei, acesta ar trebui să fie Hitler”, spune unul dintre producători, făcând aluzie la modul în care războiul a slăbit imperiul britanic. „A scotoci în mintea lui Hitler nu înseamnă că îi ierţi barbarismul”, are grijă să adauge producătorul.

Regizorul Rakesh Ranjan Kumar spune că filmul va arăta „dragostea lui Hitler pentru India şi cum a contribuit el indirect la obţinerea independenţei indiene”. Cât despre titlu, acesta face aluzie la două scrisori pe care Mahatma Gandhi i le-a trimis lui Hitler pentru a-l ruga să nu intre în război. Scrisorile începeau cu „dragă prietene Hitler”.

Pentru că este un film indian, nu putea lipsi povestea de dragoste dintre Hitler şi Eva Braun, cu care dictatorul s-a căsătorit cu 42 de ore înainte de a se sinucide. Hitler va fi interpretat de Anupam Kher, iar Eva Braun de Neha Dhupia, fostă Miss India. „Ca lider a avut succes. Vreau să arăt de ce a pierdut ca om. Care au fost problemele, care au fost intenţiile sale?”, spune regizorul.

Presa britanică scrie că filmul se va concentra pe soarta Legiunii India Liberă, formată în 1941 pentru a lupta alături de trupele germane. Legiunea includea studenţi indieni din Germania şi prizonieri capturaţi de germani în campania din nordul Africii. „The Guardian” aminteşte că Jawaharlal Nehru, primul lider al Indiei independente, spune că va lupta până la capăt împotriva lui Hitler şi a Japoniei, iar un film despre dragostea lui Hitler faţă de India nu este un mod de a cinsti memoria lui Nehru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: