Jurnal de Vodevil Politic 31-Cine mai vrea stare de alertă?Masa lui Klaus si nimeni altcineva

Se încing spiritele după anunțul lui Klaus Iohannis, care declara că starea de alertă trebuie prelungită. Cine citește transcrierea declarației de presă pe care dat-o după întâlnirea cu premierul nu va înțelege nimic. Sunt aceleași cuvinte de până acum, doar că le-a împrăștiat altfel în discurs. Trebuie continuată starea de alertă? De ce, din moment ce cu gura lui a afirmat că în ultima vreme numărul de noi îmbolnăviri nu a scăzut semnificativ, dar nici nu a crescut semnificativ? Așa că, spune prezidentul, mai putem întroduce niște măsuri de relaxare. Iar relaxarea constă în accesul la sălile de fitness și piscine, de parcă acolo ar fi fost focarele epidemiei. Câtă generozitate! Și câtă obtuzitate!

Nu trebuie să fiți specialiști pentru a vă da seama de șubrezenia argumentelor invocate de Klaus Iohannis. Este de ajuns să-i parcurgeți cuvântările pentru a vedea cât de neserioase îi sunt motivele pe care, apoi, le prezintă grav, probabil după repetiții cu logopedul și vreun regizor de mâna a patra.

Socotelile lui Iohannis

Acum, Klaus Iohannis este disperat ca Parlamentul să-i voteze prelungirea stării de alertă. Știe că – și am mai spus-o de câteva ori – o moțiune de cenzură ar fi devastatoare, tocmai de aceea încearcă să o blocheze. Invocă epidemia, grija față de români, dar nu arată că l-ar interesa soarta economiei, altfel decât în declarații. Pentru el ar fi ideal dacă ar putea prelungi starea de alertă până în pragul alegerilor locale. Mizează pe o prezență redusă la vot a electoratului PSD, îndeobște mai în vârstă, de teama îmbolnăvirii. Deja suntem anunțați că vine al doilea val. Trompeții lui, Arafat, Tătaru și Rafila vor umple televiziunile cu previziunile lor alarmiste. Nu m-ar mira să apară și în stațiile de metrou, pe ecranele destinate publicității. Că or mai fi focare apărute pe ici pe colo nu contestă nimeni. Dar pentru asta nu e nevoie de stare de alertă în toată țara, se poate rezolva local. Peste jumătate din populația României nu vrea prelungirea acesteia. Și atunci cu procedăm? Ne supunem minorității pentru că Iohannis are alte socoteli cu noi?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: