Jurnal de Vodevil Politic 32-Anisie, ia-ți cortul și du-te!

A apărut din nou și nu-mi era dor de ea. Doamna Monica, Monica Anisie, cea care e condamnată să creadă că este ministrul Educației. Nu știu cum se face, dar de câte ori deschide gura mă umplu ba de revoltă, ba nu-mi pot stăpâni hohotele de râs.

A trecut vremea când spunea că examenul de Bacalaureat se va ține cînd se va ține și ne anunță ea când. Iar dacă nu, nu. Acum, ministresa care riscă să-mi devină simpatică a evoluat nesperat.

„Luceafărul”, varianta de container

Nu știu dacă este rodul gândirii ei, poate altcineva a avut ideea asta, dar eu tot pe ea o bănuiesc. La toamnă, când vor începe cursurile din nou, cea mai bună soluție ar fi ca elevii să învețe la cort. Sau în container. Și asta pentru că, din calculele ei, a reieșit că într-o sală de sport nu încap mai mult de 10 elevi. 10 elevi și spațiile de distanțare, căci și ele trebuie să încapă în sală.Mă întreb dacă acolo nu ar încăpea doar distanța dintre elevi, iar elevii să intre într-o clasă. Probabil că nu. Ea fiind ministru, știe mai bine decât mine, biata zmingilitoare pe blog, dedata la păcatul pamfletului.Și mă mai întreb unde vor mai face elevii sport, din moment ce sala este ocupată cu distanțarea socială a lui Iohannis. Trebuie să fie plăcut la cort când o începe vijelia și ninsoarea. Or să-și închipuie toți că sunt în tabără, la munte, așa că mai ușor cu cursurile. O să fie frig? Păi așa e iarna la munte. Și mai spune doamna despre care zicem că riscă să-mi devină simpatică, ei bine, mai spune că se poate studia și în container. Containerul fiind mai mic decât sala de sport, e nevoie de mai multe asemena așezăminte, căci nu poți pune  mai mult de doi elevi în el. Simplă socoteală. Nu știu cum vor preda profesorii, ca toți puștanii să prindă materia. Fug din ușăîn ușă ca să nu piardă elevii șirul lecției? Sau tot cu tableta care nu există? Aș vrea să o văd pe Doamna Monica, eminent profesor de limba română, ea doar cu exprimarea stă mai pe de lături cu drumul, ei bine, aș vrea să o văd pedând Luceafărul. Hai că nu-i mult. 98 de strofe predate de la o ușă la alta, ori cinci containere și trei corturi, uite ce ușor se duce anul. Ce or să învețe elevii? Păi tocmai aici e cheia. Nu știu câtă nevoie are România de elevi isteți, dar de corturi e limpede că are nevoie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: