Jurnal de Vodevil Politic 39-Descaunarea lui Ciolacu

Ceea ce social-democrații ar trebui să facă în clipa de față ar fi exact detronarea lui Marcel Ciolacu. Dacă sunt surprinși de tonul afirmației, ar trebui să deruleze filmul în care acesta își joacă rolul de lider, fie el și interimar. Surse care au responsabilitatea declarațiilor afirmă că Ciolacu a instaurat în PSD cenzura opiniilor contrare lui și, în permanență, a căutat să stopeze orice tentativă de promovare a unor viziuni noi, de natură a prezenta electoratului un partid primenit. Cu îndemânarea fitilistului școlit în bârfe și conclavuri mărunte, a întins plasa intoxicărilor peste toți, insinuând că orice inițiativă, oricât de bună ar fi, urmărește, de fapt, debarcarea lui de la conducere.

Liderul PSD este ferm convins că își merită cu prisosință poziția de conducător. În mod sigur, numai după calculele lui, fără a ține cont și de opiniile altora. La o privire ceva mai atentă, se poate constata însă că nu a făcut nimic deosebit pentru partid. Nimic care să-l scoată în evidență. N-a depășit sfera celor mulțumiți să vegeteze la umbra prestigiului social-democrat, ca apoi, brusc, să revendice drepturi nemeritate. Dacă nu eram eu, acum nu erați aici, pare să strige. Da, Ciolacu, dacă nu erai tu, PSD nu ar fi fost acum aici. În starea aceasta.

Blazare și resemnare

Dacă ar avea curajul unei introspecții, social-democrații ar conștientiza că mai rău ca acum nu au ajuns niciodată. Nu mai au puterea să se impună decât prin numărul convenabil, încă, de reprezentanți în Parlament.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: