Jurnal de Vodevil Politic 81-Basescu avionul!

Cetățeanul Traian Băsescu are iar o suferință. Chiar se vede primar la București. Doctorii spun că afecțiunea asta nu ar avea vindecare. Poate după alegeri, când va constata că nici măcar urnă de vot nu a fost.

Mai nou, pupătorul de licurici în dosul luminos este cutremurat de o nouă imagine. Este avion. Da, da, se simte avion. Avionul alegerilor. Și ăia în halate dorm, în loc să-l ajute.

„Dacă nu vă convine, plecați!”

„Nu mă voi opri niciodată dintr-o cursă electorală. E ca şi cum i-ai spune unui avion la 11.000 de metri: <Opreşte puţin! Eu sunt avionul>” Nicio ambulanță nu se aude dând cu alarma pe bulevard, deși buba este evidentă. Pacientul e convins că partidul lui va rupe urnele. Umblă prin țară să-și bage oamenii pe unde poate. Foamea de putere îl roade ca o gură zdravănă de whisky pe stomacul gol. Mizeză pe ce? Pe imaginea lui, încercând să reanimeze sentimente ofilite? Pe politica partidului? Care partid, din moment ce adunătura de fripturiști e doar o virgulă ce se ia în considerare doar la vreun vot de umplutură, contra un post de secretar de stat și încă unul de asistentă cu ochi verzi?

La București, spectacolul este deplin. Ba le dă șuturi în fund contracandidaților până ce vor face bătături, ba va câștiga detașat, deși sondajele abia de-l saltă peste 12 la sută. Ba are strategii, ba inventează politici, ba se rupe în damfuri fără gheață pe la televiziunile care îl mai primesc. Și nimeni nu-l întreabă dacă își mai amintește cum a distrus o țară, tot așa, cu damfuri și strategii.

Nimeni nu îi împrospătează memoria cu zecile de mii de medici ,care au luat calea Occidentului, sătui de minciunile lui și ale unui guvern nemernic, cu spitalele închise, salarii tăiate, cu școlile și dispensarele care și-au pus lacătul pe ușă. Nimeni nu-l întreabă cum e cu celebra lui lozincă „dacă nu vă convine, plecați!” Nimeni nu-l descoase cu afacerile, combinațiile, casele lui și ale neamului, terenurile sau prieteșugurile cu interlopii. Sau cu alegerile măsluite pe față. Mai are puțin și va pretinde respect pentru numele de Petrov și dosarul de turnător. În schimb, se crede avion la alegeri. O fi scump tratamentul de nu se bagă nimeni?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: