Jurnal de Vodevil Politic 90-Ne invirtim in jurul cozii,in PAS DE DEFILARE

Nimic din ceea ce se întâmplă astăzi în România nu arată că am avansa. Când ni se spune de la tribuna prezidentiala că am mai făcut un pas spre ceva, suntem mințiți cu zâmbetul pe buze. Nu facem niciun pas, ne învârtim în jurul cozii. Președintele își laudă partidul pentru victorii inexistente. Nu știi dacă să te pătrundă jena, să râzi sau să te revolte penibilul. Este întors cu cheița, ca o jucărie de tablă ruginită. Când i se descarcă arcul, înțepenește în muțenie și ridicol. Pentru atât a fost programat. Numai 40 de fraze, din care 30 conțin stereotipiile vechi de șase ani. Europa, România modernă, valori europene, toleranță, statul de drept, justiția independentă. PSD, ciuma rosie, partidul toxic. Vedeți ceva nou?

Cum ne-a dus Klaus Iohannis spre România modernă? Făcând ce? Ridicând nivelul de trai? Instituind un sistem de învățământ performant, suplu și eficient? Ridicând standardele de asistență medicală? Participând efectiv la dezvoltarea economică? Nimic din toate acestea.

Cu țara de dârlogi

Unica preocupare a lui Klaus Iohannis a fost bătălia împotriva PSD. De șase ani de zile numai despre asta vorbește, despre desființarea lui. Viziune îngustă și cu succes zero, căci și după alegerile locale se vede că PSD nu poate fi urnit din loc. A pierdut niște primării și consilii județene, dar nu a fost demolat. Chiar și câștigul PNL este discutabil. Dacă socotiți bob cu bob, este, de fapt, o pierdere, pentru că la nivelul țării social-democrații au aproape 200 de primării în avans. Au câștigat liberalii Capitala? Nu. Formularea corectă, să fim realiști, este au furat Capitala, mână în mână cu USR.

Din 1946 încoace, când comuniștii au falsificat rezultatele alegerilor generale, România nu s-a mai confruntat cu așa ceva. Indiferent cât de subțiri sau de grosolane au fost metodele folosite acum, tot furt se numește. Dar asta nu l-a împiedicat pe Iohannis să-și felicite partidul pentru rezultatele obținute și să-l laude pentru modul exemplar în care a organizat alegerile. Deja nu mai știi ce este. O sfidare mitocănească la adresa românilor, incapacitate de a înțelege faptele sau o pornire primitivă de răzbunare? Este un simbol al României moderne sau expresia unei țări ce se învârte în cerc, plimbată de dârlogi?

Relansare economică din vorbe

Dezvoltarea economică pe care Iohannis și partidul lui de casă bat monedă este o farsă de proporții. Când vorbește despre ea, președintele face referire, obsesiv, la cele 80 de miliarde de euro pe care le-ar fi adus în țară, ca urmare a celor patru zile și patru nopți de efort depus la negocierile din Consiliul European. În realitate, Klaus Iohannis nu a negociat nimic, după cum s-a aflat ulterior. Nu a făcut niciun efort. S-a mulțumit cu ceea ce i s-a repartizat României. Doar presa, vândută sau cumpărată, căci nu mai știi care este formula corectă, a avut grijă să-l scoată „super erou”, recurgând la împrumuturi lingvistice. Fără el, România nu ar fi obținut atâția bani, s-a titrat săptămâni în șir. Ba da, căci atâți i-au fost repartizați. În rest este doar grandomania de care suferă, nimic mai mult. „Vom folosi această sumă de 80 de miliarde pentru a reface infrastructura în România, pentru a construi spitale, şcoli, pentru a moderniza marile sisteme publice. Este, de asemenea, foarte important de ştiut că o parte semnificativă din aceşti bani vor fi folosiţi pentru relansare, pentru revigorare economică”, a ținut el să-și marcheze importanța. Sunt aceleași vorbe seci pe care le rostește de ani de zile, fie că le folosește când face trimitere la România normală, fie că le bagă în față la Planul de redresare economică. În realitate, nimic. Doar pas de defilare în jurul cozii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: