Top 3 teorii ale conspirației despre dezastre(1)

Teoriile conspirației apar atunci când publicul nu are încredere în explicațiile oficiale.

De-a lungul istoriei, omenirea a trecut printr-o multitudine de dezastre, unele dintre acestea au apărut în mod natural, iar altele au fost provocate chiar de către oameni. Aceste evenimente dau naștere unor drame cumplite și, uneori, și unor teorii ale conspirației. Astfel de teorii apar atunci când publicul sau mai bine zis anumite grupuri resping versiunile oficiale, cele oferite de către autorități sau de către experți și oferă explicații „alternative”.

1. Explozia de la Beirut a fost cauzată de către o bombă nucleară

Explozia care a avut loc în 4 august 2020 la Beirut a provocat 190 de morți, 6500 de răniți și aproximativ 15 miliarde de dolari în daune. Curând s-a stabilit că explozia masivă, care a putut fi auzită în Cipru a fost rezultatul azotatului de amoniu depozitat în portul Beirut.

Nu după mult timp, teoriile conspirației au început să inunde internetul. Unii susțin că nu a fost o explozie obișnuită și că o dronă americană a fost implicată. Alții sunt convinși că explozia a fost cauzată de un atac cu rachete, ca parte a unui complot pentru a aduce Libanul în pragul unui război civil.

O altă teorie susține că avioanele de luptă israeliene au provocat dezastrul. Postările virale de pe rețelele de socializare susțineau că o bombă nucleară a fost detonată deoarece se poate observa un nor asemănător ciupercilor vizibile pe unele imagini din arhivele militare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: