EXTRATERESTRII-În timp ce tu dormeai, au apărut extratereștrii. „O Federație Galactică este în contact cu pământenii, spune un fost oficial israelian

Poate n-ai dormit chiar așa de mult, poate doar ai lungit (sau dublat) cafeaua, dar, dacă ai ratat freamătul planetar, iată update de situație global-tulburătoare: cică extratereștii există, sunt organizați frumos – ca pământenii cu ONU, NATO, OSCE – înțelegeți ideea. Dar asta e mizilic, încântător este că intergalacticii nu vor să ne secătuiască de resurse sau să ne strice (ori fure) ADN-ul nostru uman și prețios, vor să fie în contact pașnic și prietenos cu noi. Splendid! Toată vânzoleala a început după ce un fost șef al securității spațiale din Israel (ce job interesant!) a declarat, pentru NBC  , că există o „Federație Galactică”  a extratereștrilor care a intrat în contact cu pământenii. sau invers, dar e irelevant cine a sunat la cine, importantă e comunicare, nu? „Pasagerii din obiectele zburătoare neidentificate au cerut să nu fie făcut public faptul că că sunt aici, pentru că umanitatea nu este încă pregătită pentru asta”, a spus Haim Eshed, fostul șef al direcției spațiale a Ministerului Apărării din Israel pentru ziarul Yediot Aharonot (dap, chiar sună cumva când îl citești cu voce tare)

Nu mai e decat un pas pana la intalnirea cu extraterestrii. Cel putin asa sustin reprezentantii Academiei de Stiinte din Anglia. Si nu vorbesc de o civilizatie, ci de o suta chiar.

Acum nu ne mai intrebam daca suntem in Univers, ci cand ne vom intalni cu civilizatiile extraterestre”, ne sugereaza oamenii de stiinta care par destul de increzatori intr-o astfel de intalnire.

Acestia au publicat un studiu in revista Philosophical Transactions of the Royal Society Academy si apoi prealuat si de BBC in care vorbesc despre existenta civilizatiilor extraterestre, numarul acestora fiind estimat la o suta pe baza unui calcul propus in 1960 de astronomul Frank Drake, in prezent coordonatorul SETI, programul pentru cautarea civilizatiilor extraterestre.

In baza cunoscutei ecuatii Drake, care ajuta la determinarea numarului de civilizatii din galaxie si posibilitatea venirii in contact cu ele, putem spune ca, in fiecare moment, in Univers, exista intre 10 si 100 de civilizatii extraterestre

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: