Jurnal de Vodevil Politic 143-Avem ce am votat

Ne văicărim de parcă cine știe ce s-ar fi întâmplat. Și, când se întâmplă, parcă ar fi fără știrea noastră. Și pe buni și pe răi i-am votat în deplină cunoștință de cauză. În atâția ani scurși după decembrie ’89 ar fi trebuit să învățăm cu cine mergem la pierdere și cu cine la câștig. Nu am învățat, ne-am lăsat amețiți de cântecul amăgitor al celor care mereu voiau altceva și niciodată nu știau ce. Al celor care țineau să ne arate că ei sunt mai buni, fără să ne arate cum, iar ceilalți mai răi, fără să ne spună de ce.

Nu este vorba de niciun blestem, cum se cântă acum prin târg. Nu ne-a blestemat nimeni să fim proști și să votăm împotriva noastră. Am făcut-o cu mâna noastră și acum țipăm că ne doare. Nu mă refer la mulțimea de săraci și sărăciți, cei la cei care, la o lună după vot, au văzut cum e să trăiești în austeritate. Unii cred că lucrurile se vor îndrepta. Sunt naivi ca în ziua votului. Alții au început să iasă în stradă, unde strigă sau fluieră. Fluieră a pagubă și încă nu au aflat. Răul făcut nu se mai îndreaptă. Cinic și netulburat, guvernul se întoarce cu fața la ei și le spune: sunteți nebuni? Voi ne-ați votat!

Vot împotriva propriilor buzunare

Încetați cu visele. Pensiile nu vor crește decât cu țârâita, atât cât să nu înțelegeți ceva din mărire. Legea făcută de social democrați a fost contestată și trimisă de PNL la Curtea Constituțională. Curtea a găsit-o bună, fără ilegalități. PSD a trimis-o la Cotroceni pentru promulgare.Finalul deja se întrevede, căci Iohannis a returnat-o Parlamentului spre analiză și vot final. Pierzând majoritatea, social democrații știu la ce să se aștepte. Murdar sau nu, a fost doar un joc de temporizare, căci Iohannis știa că va ieși modificată după cum va vrea PNL. Totul a fost premeditat, nu există dubii. Pe de altă parte, din cele 5 milioane de pensionari, nu toți sunt simpatizanți PSD. Sunt și fani de-ai lui Barna, Orban și Cioloș. Legea îi va afecta și pe ei. Este de înțeles că au votat împotriva PSD, dar acum văd cum este să fi votat, de fapt, împotriva propriilor buzunare. La ce se așteptau ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: