Festivalul Enescu 2021-Recitaluri si Concerte

Seria unor reveniri spectaculoase către bucuria muzicii clasice, în după-amiezi muzicale găzduite de una dintre cele mai frumoase săli de concert din România – Ateneul Român.

În 2021 se întorc la Festivalul Enescu muzicieni care au făcut sălile să pară neîncăpătoare în edițiile precedente. Joshua Bell și Academy of St Martin in the Fields revin pe 7 septembrie după patru ani; Ansamblul Arpeggiata, împreună cu Christina Pluhar (la conducerea muzicală) și contratenorul Philippe Jaroussky, aduc un nou program la București – La Lyra d’Orfeo; Yuja Wang apare în dubla ipostază de solist și dirijor, alături de Orchestra de Cameră Mahler, iar Maria João Pires încântă publicul cu un nou concert mozartian. Două voci care s-au aflat pentru prima dată în România în ediția din 2019 a Festivalului vor apărea din nou în fața publicului românesc, acum în companie orchestrală: sopranele Diana Damrau și Joyce DiDonato. Iar o prezență îndrăgită a Festivalului – dirijorul Vasily Petrenko – revine de această dată la Ateneul Român, alături de Orchestra Filarmonicii Regale din Londra și de violonista Julia Fischer.

Agenda Festivalului Internațional George Enescu nu este însă dedicată numai numelor consacrate, ci își propune dintotdeauna să susțină tinerii muzicieni, să acționeze ca o rampă de lansare pentru laureații Concursului de la București. Astfel, câștigătorii ediției 2020-2021 a Concursului Enescu la secțiunile vioară și violoncel vor apărea ca soliști la Ateneu în Concertul dublu de Brahms, alături de Sinfonia of London, în timp ce pianistul câștigător va urca pe scena Sălii Palatului cu Orchestra Radiodifuziunii din Berlin.Menționăm doar câteva din propunerile repertoriale ale seriei. Instrumentiști membri ai Filarmonicii din Berlin prezintă un program Rediscovering Enescu pe 20 septembrie; Alexandra Dariescu interpretează Concertul pentru pian de Clara Schumann (ultima dată programat în România în anul 2006); pianistul belgian Julien Libeer, un promotor fervent al muzicii lui Dinu Lipatti, interpretează Concertino în stil clasic alături de Orchestra de Cameră a Filarmonicii din Bremen, iar oratoriul Patimile după Matei de Bach va putea fi ascultat pe 11 septembrie, cu Münchener Bach-Orchester und Chor sub bagheta dirijorului Hansjörg Albrecht.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: