Jurnal de Vodevil Politic 158-După „Prostănacul” urmează „Prostălăul”?

Este ultima veste care străbate din mediile politice. Klaus Iohannis are toate șansele ca din toamna anului viitor să fie numit secretar general al NATO. Dacă puzzle-ul din care acum lipsesc niște piese se va întregi, avem următorul tablou: După „Prostănacul” urmează „Prostălăul”.

La vremea presupusei numiri, Iohannis va fi încă președintele României. Renunță la funcție pentru a o primi pe cealaltă? Nu merge, numai scenariștii proști de-a dreptul își pot imagina așa ceva. Interesele de a fi ținut în continuare președintele României sunt mai mari decât cele ale propulsării în funcția de șef al NATO. Apoi, nu poate deține simultan ambele posturi. Nu există așa ceva, secretarul general al NATO a fost secretar general și atât, fără să existe funcții complementare. Mai mult, din 1952, de când s-a înființat, NATO nu a avut la conducere niciun șef de stat.

Nu știu cât de întâmplătoare ar fi propunerea și ulterior numirea lui în funcție. Luând în calcul prestația lui ca președinte al României, nu poți să nu ai în vedere performanțele. Ca și „Prostănacul” Geoană, nici Iohannis s-a remarcat cu nimic acasă, abia de a reușit cu chiu cu vai să dea drumul unui proiect de țară, și ăla vechi și obosit. În schimb, Klaus s-a făcut cunoscut prin obediența față de Uniunea Europeană (alt punct comun cu Geoană țopăilă), prin cumințenia aproape umilă cu care executa orice indicație venită de la Bruxelles. Spre deosebire de alți președinți, Iohannis nu a negociat la sânge vreun interes național, nu a dat cu pumnul în masă pentru a obține și altceva dincolo de ceea ce impunea Europa. Mergând pe acest profil, nu știu cât de potrivit este pentru funcția de secretar general NATO.Poate ar fi,potrivit,manusa,dar ce pacat,ca N-A FACUT ARMATA si deci este o STIRE FALSA,ca sa mai avem subiecte,de Radio-Sant.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: